Pasta Caprese / Mozzarella-tomaatti pasta

My garden is starting to bear its fruits. I harvested today first heirloom tomatoes. This is a very simple and refreshing recipe from my good friend from Italy. All you need is tomatoes,mozzarella, basil, olive oil, salt and pepper…As always,I never ever stay with given recipe.

IMG_4533

Temptation to throw in some lovely herbs,, from my herb garden was too big. So I used lemon sage, lemon basil, garlic chives,oregano and marigold petals.

 

This slideshow requires JavaScript.

Puutarhassa alkaa rehottamaan lähes kaikki. Tänään korjasin ekat ihanan makeat alku tomaatit mistä ajatuksena on tehdä Pasta Caprese. Helppo ja niin maukas pasta kesän ekoista tomaateista ja yrteistä. Reseptin sain viime kesänä Italiassa asuvalta ystävättäreltä. Tähän pastaan et tarvitse kuin muutaman laadukkaan raaka-aineen.

IMG_4534.JPG

Tosin, niinkuin aina , minulla lähti pulkannarut käsistä ja sekaan meni vähän kaikkia ihania yrttejä mitä tuolla yrttimaalla nyt kasvaa kuten: sitruunatimjami, sitruuna basilika,valkosipuli ruohosipuli… Vähän oreganon kukkaa ja taisi mennä kehäkukkaa myös.

 

 • 1 garlic clove, halved
 • about 300 g cherry tomatoes or about 2-3 medium size tomatoes, chopped
 • 2 balls of fresh mozzarella, cut or torn into  pieces
 • 100g coarsely chopped fresh basil
 • 2 dl extra-virgin olive oil
 • 1 tsp brown sugar
 • 1 tbsp red wine vinegar
 • Kosher salt, freshly ground pepper
 • 2-3 spring onions finely chopped
 • spaghetti

PREPARATION

Rub the inside of a medium bowl with garlic; discard garlic. Combine tomatoes, mozzarella, basil, and oil in bowl; season with salt and pepper and toss to combine. Let tomato mixture sit 15 minutes to let flavors meld.
Meanwhile, cook pasta in a large pot of boiling salted water, stirring occasionally, until al dente; drain. Add pasta to tomato mixture and toss to combine.

DO AHEAD: Tomato mixture can be made 8 hours ahead. Cover and chill. Bring mixture to room temperature before tossing with hot pasta.

 

IMG_1986

MOZZARELLA-TOMAATTIPASTA

 • 2 dl hyvää oliiviöljyä
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • 300g kirsikkatomaattia tai 2-3 keskikokoista makeaa tomaattia (Roma tomaattia mielellään)
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 tl ruskeaa sokeria
 • 1 rkl hyvää punaviinietikkaa
 • 2 palloa buffalomozzarellaa revittynä
 • noin 100g tuoretta basilikaa revittynä
 • 2-3 kevät sipulia hienoksi silputtuna
 • keitettyä pastaa

Hiero keskikokoisen astian sisäpuolelle valkosipulia. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit tai paloitellut roma tomaatit, revitty mozzarella, hienonnettu kevätsipuli ja basilika. Mausta suolalla ja mustallapippurilla. Anna makujen kehittyä ainakin 15 minuuttia. Keitä pasta. kun pasta on al dente, valuta vesi pois ja yhdistä tomaatti-mozzarella sekoituksen kanssa. Revi annoksen pinnalle mozzarellaa, basilikanlehtiä ja rouhaise vielä mustapippurimyllystä annokselle loppusilaus.

Jos haluat valmistaa kastikkeen etukäteen niin se onnistuu kyllä. Voit tehdä sen valmiiksi 8 tuntia ennen tarjoilua. Peitä astia ja laita jääkaappiin odottamaan. Ota astia jääkaapista hyvissä ajoin ennen tarjoilua jotta “kastike” kerkiää lämpiämään.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s